anner smart octo

— vrijdag 31 augustus 2012, 09:51

‘Geen onduidelijkheid dove studente’

Lisa Hinderks, het dove meisje dat volgens eigen zeggen op het allerlaatste moment te horen kreeg dat ze niet welkom is op de School voor Journalistiek, wist ruim van tevoren dat de opleiding elementen bevat die ze niet kan afronden. Dat zegt woordvoerster Lidwien Prinssen-de Pater in het AD. Volgens de woordvoerster is in mei uitgelegd dat bepaalde audiocompetenties (onder meer interviews bewerken) die voor het diploma noodzakelijk zijn, door Hinderks niet eenvoudig zijn te behalen. Inmiddels gaan er stemmen op om de opleiding te dwingen aanpassingen te maken in het curriculum. Voor Hinderks lijkt de opleiding Journalistiek een gepasseerd station: ze heeft zich ingeschreven voor een opleiding docent Nederlands. Zelfs als de opleiding ruimte maakt voor een dove studente, is het twijfelachtig of ze haar keuze herziet. "Eerlijk gezegd ben ik nogal gedemotiveerd geraakt", aldus Hinderks in het AD.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.