— donderdag 5 maart 2009, 09:44 | 0 reacties, praat mee

Geen zorgen om lucratieve boekentak PCM

De overname van PCM Uitgeverijen door de Belgische Persgroep zal voor het bedrijfsonderdeel dat boeken uitgeeft "geen wezenlijk verschil" uitmaken. Dat bericht Boekblad, dat met Eric Willems sprak. Willems is directeur PCM Algemene Uitgeverijen en directeur van Standaard Uitgeverij/Manteau. Tot PCM Algemene Uitgeverijen behoren De Boekerij, AW Bruna, J.M. Meulenhoff, Unieboek, Het Spectrum en Standaard Uitgeverij/Manteau. De Persgroep was nog niet actief in de boekenmarkt, bevestigt Willems: "Dat is inderdaad nieuw. Zij had al tijdschriften, dagbladen, tv, radio en internet. Dus nu is zij actief in alle domeinen van de media." PCM Algemene Uitgeverijen is een winstgevend onderdeel binnen PCM; Willems is overtuigd dat de diverse uitgeverijen ook in de nieuwe structuur "inhoudelijk onafhankelijk de mooiste boeken [blijven] maken".

Bekijk meer van

PCM

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.