word studentlid

— maandag 21 december 2009, 09:00 | 1 reactie, praat mee

NRC in handen van Egeria / Het Gesprek

NRC Handelsblad, nrc.next en de overige activiteiten van NRC Media komen in handen van investeringsmaatschappij Egeria en de aandeelhouders van Het Gesprek. Dat is de uitkomst van een 'gecontroleerde veiling' door De Persgroep Nederland BV (voorheen PCM Uitgevers) die dit weekeinde is afgerond. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt. Dat meldt NRC Media in een persbericht. De mededeling volgde zondag rond middernacht nadat zondagmiddag de redactie van NRC in meerderheid positief adviseerde over de verkoop van het bedrijf. De huidige eigenaar, Persgroep Nederland, moet NRC Media verkopen van de Nederlandse Mededingingsautoriteit. Alleen dan mocht de Persgroep van Christan van Thillo een meerderheidsbelang in PCM Uitgevers nemen. Laatste wijziging: 21 december 2009, 09:18

‘Onze journalistieke autonomie wordt bij deze eigenaar optimaal gegarandeerd’, zegt hoofdredacteur Birgit Donker in het persbericht. ‘NRC Media kan nu zelfstandig verder met hulp van een krachtige financier en een innovatieve partner.’

‘Wij hebben er veel vertrouwen in dat de nieuwe eigenaren een bijdrage zullen leveren aan een gezonde financiële toekomst’, zegt uitgever Gert Jan Oelderik van NRC Media. ‘En we zijn verheugd dat ons vertrouwen in kranten en betaalde kwaliteitsinformatie gedeeld wordt door zulke sterke partners als Egeria en Het Gesprek. Met deze twee nieuwe eigenaren komt er bovendien ruimte voor verdere investeringen in de groei van NRC Media.’

Gert-Jan van ‘t Hag van Egeria: ‘Wij zijn buitengewoon blij met de acquisitie van deze prachtige onderneming. Wij kijken uit naar uit naar een langdurige en open samenwerking met de directie en overige werknemers.’

,,Wij wilden vanaf onze start al nauw samenwerken met een kwaliteitskrant om samen het sterkste bedrijf voor kwaliteitsjournalistiek uit te bouwen’, zegt Derk Sauer van Het Gesprek. ‘Het is fantastisch dat nu mogelijk wordt’.

De overname vindt met terugwerkende kracht plaats per 30 september 2009. Egeria krijgt een ruim economisch meerderheidsbelang in een nieuw te vormen mediabedrijf dat op haar beurt een 100% belang heeft in NRC Media Holding BV. De aandeelhouders in Het Gesprek verwerven de rest van de aandelen. De huidige directie van NRC Media zal zowel leiding geven aan NRC Media Holding BV als aan NRC Handelsblad BV. De Holding heeft een raad van commissarissen met twee vertegenwoordigers van Egeria, twee vertegenwoordigers van de aandeelhouders van Het Gesprek en één vertegenwoordiger op voordracht van de werknemers van NRC Media.

De nieuwe eigenaren hebben een lange-termijnvisie voor NRC Media en onderschrijven de huidige strategie die streeft naar een versterking van de positie als dé leverancier van betaalde kwaliteitsinformatie in Nederland voor een publiek dat bereid is na te denken. De kranten van NRC Media zijn winstgevend en voldoen aan de rendementseis die Egeria stelt aan zijn investeringen. NRC Media en Het Gesprek gaan de komende maanden onderzoeken of de kranten en websites van NRC Media en de tv-activiteiten van Het Gesprek elkaar kunnen versterken.


Egeria is een onafhankelijke Nederlandse investeringsmaatschappij gericht op investeringen in gezonde, goed geleide middelgrote Nederlandse ondernemingen óf ondernemingen met een Nederlandse link. Egeria heeft momenteel een vermogen onder beheer van ruim € 1,1 miljard. Sinds haar oprichting heeft Egeria geïnvesteerd in 28 ondernemingen en heeft op het moment 12 portfolio ondernemingen, waaronder Koninklijke Mosa, Muelink & Grol, SIF, Tanatex Chemicals en Vendor.

Het Gesprek is een televisiezender die is opgericht door Frits Barend, Ruud Hendriks en Derk Sauer. In februari 2009 is Harry de Winter toegetreden als aandeelhouder.

 

Bekijk meer van

PCM De Persgroep

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Micha Kat, 22 december 2009, 02:47

Zo wordt het spelletje dus gespeeld:
-er is geen officiele prijs bekend gemaakt
-nrc noemt ‘anonieme bronnen’ die spreken van 70 mio
-De Volkskrant presenteert de 70 mio al feit.
DIT IS GEEN JOURNALISTIEK, MAAR FLESSENTREKKERIJ!!!! Hiermee wordt het abjecte nivo van de berichtgeving van NRC al direct duidelijk. Zelf over het bedrag waarvoor het zelf is verkocht wordt gespind en gelogen!!!

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.