training eu starters

— maandag 22 december 2014, 16:27 | 0 reacties, praat mee

Zwartepieten

‘Naarmate het verleden verder achter ons ligt verandert de herinnering en krijgt het vele gezichten’, zegt Theo Sprengers in de aangevulde heruitgave van het boek ‘De grootste kraak in krantenland’. Ook van Theo Bouwman, PCM-topman van september 2002 tot mei 2006, is een beschouwing opgenomen. Laatste wijziging: 31 december 2014, 09:24

Het boek gaat over de komst en het vertrek van durfinvesteerder Apax naar de toenmalige Perscombinatie (PCM). Over hoe miljoenen euro’s verdampten en een succesvol krantenbedrijf aan de rand van een faillissement terecht kwam.

De aangevulde heruitgave is er gekomen, omdat een aantal hoofdrolspelers hun kijk op het verleden nu wel wil prijsgeven of eerdere uitspraken wil aanvullen. Zo spreekt ook Sprengers nu, hij was destijds bestuurslid van de Stichting Democratie en Media en mede-eigenaar van PCM. Van Theo Bouwman, PCM-topman van september 2002 tot mei 2006, is ook een beschouwing opgenomen.

Wie de nieuwe verklaringen naast elkaar legt, blijft een beetje in verwarring achter. Desondanks maakt de aanvulling het boek wel interessanter als inkijkje hoe dit soort besluitvormingsprocessen gaan.

Het stuk van Bouwman is opvallend rancuneus. Hij deelt in mijn ogen onnodig een handvol sneren uit naar onder andere de latere eigenaar van PCM, Christian van Thillo, en naar oud NDC-topman Jan de Roos. Dat maakt zijn stelling dat de echte fouten pas na zijn vertrek zijn gemaakt een stuk minder geloofwaardig.

Kees Schaepman en Herman ­Spinhof: De grootste kraak in kranten­land. Uitgeverij Heimdall. ISBN 9789491883296, 192 pagina’s, paperback € 16,95, als e-book € 6,99

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.