— woensdag 15 december 2021, 15:28 | 0 reacties, praat mee

‘Functie elders’-foto is het Politiek Moment 2021

© ANP / Bart Maat

De foto van oud-informateur Kajsa Ollongren die zich met formatiestukken onder haar arm naar haar dienstauto haast (zie hierboven) is door het EenVandaag Opiniepanel verkozen tot hét politieke moment van 2021. Laatste wijziging: 15 december 2021, 15:40

De foto, geschoten door ANP-fotograaf Bart Maat, bracht veel teweeg omdat er leesbare tekst op de formatiestukken te zien was. Die tekst repte over een ‘functie elders’ voor (toen nog) CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt. Volgens het EenVandaag Opiniepanel veroorzaakte de foto “een kettingreactie waar we de gevolgen nog steeds van merken”.

De foto werd met afstand het meest gekozen als belangrijkste politieke moment, meldt EenVandaag. Ook de val van het kabinet-Rutte III en het vertrek van Pieter Omtzigt bij het CDA stonden hoog in de lijst met belangrijke politieke momenten. Het is niet de eerste keer dat de betreffende foto in de prijzen valt. In september won Bart Maat al de Prinsjesfotoprijs met de prent.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.