— woensdag 18 maart 2020, 14:50 | 0 reacties, praat mee

Freelancers stemmen in met onderhandelingsvoorstellen NVJ

© Foto: ANP / Martijn Beekman

Het overgrote deel van de zelfstandige (foto)journalisten is akkoord met de voorstellen die de NVJ wil voorleggen aan hun opdrachtgevers. Dat blijkt uit een ledenraadpleging die de beroepsvereniging op 5 maart deed. Van alle freelancers die de ledenraadpleging invulden, gaf 94 procent aan het eens te zijn met de voorstellen.

In totaal lieten 430 freelance (foto)journalisten hun stem horen in de raadpleging. Zij stemden in met vier voorstellen. De NVJ gaat namens hen onderhandelen over een redelijk tarief dat is afgeleid uit de cao voor het Uitgeverijbedrijf, jaarlijkse indexatie van tarieven, vertegenwoordiging op de werkvloer en betere algemene voorwaarden.

Dat meldt de NVJ. In de cao voor het Uitgeverijbedrijf is afgesproken dat de NVJ gesprekken over tarieven en voorwaarden voert met in ieder geval DPG Media (voorheen De Persgroep), Hearst, Mediahuis en Sanoma. Bij de gesprekken zijn ook werknemers, freelance journalisten en fotografen die werken voor de genoemde uitgeverijen aanwezig.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.