training eu starters

— donderdag 1 december 2022, 10:10 | 0 reacties, praat mee

Freelanceleven #17: Over diversiteit en inclusie, met Hasna El Maroudi

De maatschappij is divers, maar journalistieke redacties zijn daar vaak nog geen reflectie van. Hoe kan dat veranderen? En wat voor invloed heeft gebrek aan diversiteit en inclusie op freelancejournalisten? Daarover gaan Sanne en Erwin in gesprek met Hasna El Maroudi. Laatste wijziging: 1 december 2022, 17:24

Hasna richtte samen met Clarice Gargard het intersectionele feministische platform Lilith op. Vanuit hun Lilith Agency adviseren zij onder meer mediabedrijven over diversiteit en inclusie (www.lilithagency.nl). Daarnaast is Hasna actief als columnist voor de NRC, journalist en dagvoorzitter.

Het paper dat als wetenschappelijk fundament voor deze aflevering dient is deze keer: Diversity in British, Swedish, and German Newsrooms: Problem Awareness, Measures, and achievements. Het paper werd geschreven door Julia Lück, Tanjev Schultz, Felix Simon, Alexandra Borchardt en Sabine Kieslich en verscheen in 2022 in Journalism Practice.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.