— donderdag 16 september 2021, 10:40 | 0 reacties, praat mee

#freelanceleven 6: Harde cijfers met Henk Vinken

Erwin van ’t Hof doet promotie-onderzoek naar freelance journalisten. Sanne Poot ís freelance journalist. In de podcast #freelanceleven bespreken ze de wereld van de freelancer aan de hand van wetenschappelijk papers die Van ’t Hof voor zijn onderzoek gebruikt. Dit keer praten ze met onderzoeker Henk Vinken. Laatste wijziging: 10 november 2021, 15:23

Welke impact had corona vorig jaar op freelancers? Samen met collega Hans Mariën vat Vinken jaarlijks de arbeidsomstandigheden van freelance journalisten, schrijvers en fotografen samen in harde cijfers. Dit jaar verscheen de speciale Mediafreelancers Corona Monitor 2020.

In deze aflevering van #freelanceleven gaan Van ‘t Hof en Poot het gesprek aan met de onderzoeker om te kijken hoe zijn cijfers zich verhouden tot de praktijk.

Je vindt de podcast op artikelniveau in de rechterpagina bij Villamedia-artikelen (zoals deze). De podcast is ook te vinden op Spotify en in alle grote podcast-apps.


Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.