Tegel Beeld en Geluid

— zaterdag 21 februari 2015, 12:27 | 0 reacties, praat mee

Frankrijk en Egypte verbieden IS-video’s

De video's van Islamitische Staat worden verboden, melden autoriteiten in Frankrijk en Egypte. Dit in verband met de verschillende aanslagen in Europa en het Midden Oosten van de afgelopen tijd. Balancerend op de dunne lijn tussen vrijheid van meningsuiting en propaganda die bijdraagt aan het succes van IS, heeft de Franse president Hollande nu besloten dat internetproviders terroristische inhoud binnen 24 uur moeten verwijderen. Deze wet stelt dezelfde voorwaarden als voor kinderpornografische inhoud. Als de terroristische inhoud niet binnen een dag wordt verwijderd van het internet, riskeert de betreffende provider een geldboete. Mensen die de geblokkeerde content willen bekijken, worden doorgestuurd naar een pagina waarop wordt uitgelegd waarom de inhoud niet beschikbaar is. Meer bij Newsweek

Bekijk meer van

Islamitische Staat Frankrijk

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.