— dinsdag 15 juli 2014, 11:26

EC wil online ‘btw-subsidie’ aanpakken

De Europese Commissie is een zogenoemde administratieve procedure begonnen tegen Frankrijk vanwege het verlaagde btw-tarief dat het land hanteert voor onder meer digitale nieuwssites - een afgeleide van het gunstige tarief voor papieren kranten die het land hanteert. De vrijstelling van btw, waar de regelingen in diverse landen op neerkomen, zijn voor de grote uitgevers een jaarlijkse miljoenensteun. De Europese Commissie wil echter komen tot een gelijkschakeling van btw voor analoge en digitale uitgaven. Een Europese regeling om online nieuwssites ook van een lager btw-tarief te laten profiteren, bestaat nog niet. Ook België hanteert voor bepaalde online nieuwssites een nultarief, terwijl andere sites zoals Apache.be het hogere 21-procentstarief moeten rekenen.

Bekijk meer van

Frankrijk Europese Commissie

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.