— vrijdag 10 oktober 2014, 09:23

Inderdaad IS-dreigementen bij Twitter

Vorige maand waren er de eerste berichten over bedreigingen door IS-aanhangers aan het adres van Twitter. Nu heeft Twitter-topman Dick Costolo bevestigd dat er tegen Twitter-werknemers doodsbedreigingen uit IS-hoek zijn gekomen. IS-aanhangers zijn boos over het sluiten van profielen waarmee onder meer IS-propaganda en onthoofdingsvideo's van Westerse journalisten werden verspreid. Ook YouTube en Facebook grijpen in bij zulk materiaal (al zijn andere moordpartijen die IS uitvoerde nog gewoon te vinden, red.). Costolo zegt dat Twitter actief ingrijpt om profielen te sluiten. "Het is in strijd met onze voorwaarden en in veel landen waar we actief zijn ook bij wet verboden om geweld te verheerlijken." Meer bij NY Post

Bekijk meer van

Twitter Islamitische Staat

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.