banner festival 23

— vrijdag 17 december 2021, 08:57 | 0 reacties, praat mee

Fox News verwijdert cartoon na klacht over anti-semitisme

© EPA / Justin Lane

De Amerikaanse nieuwszender Fox News heeft een cartoon van sociale media verwijderd, na klachten van de Anti-Defamation League (ADL), een organisatie die zich inzet om laster van joden tegen te gaan. In de cartoon werd de Hongaars-Amerikaanse zakenman George Soros afgebeeld als poppenspeler. Laatste wijziging: 17 december 2021, 08:58

Dat melden diverse media, waaronder The Jerusalem Post. In Nazi-Duitsland werden soortgelijke beelden van joden als poppenspelers gebruikt als propaganda. Volgens ADL dragen dergelijke afbeeldingen bij aan het normaliseren van anti-semitisme. De dinsdag gepubliceerde cartoon werd daarop op woensdag door Fox News van Facebook en Instagram verwijdert.

De Volkskrant ging eerder dit jaar op soortgelijke manier de mist in. De krant publiceerde een cartoon waarop opiniepeiler Maurice de Hond werd afgebeeld als poppenspeler. De krant bood daarop haar excuses aan en zei gevoelige lessen getrokken te hebben uit de ophef.

Bekijk meer van

George Soros Fox News

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.