banner anp

— maandag 9 april 2018, 16:45 | 0 reacties, praat mee

Fox News-presentator boos over ‘verdraaiing’ door Associated Press

De bewuste slide, uiteindelijk gewoon besproken in Media Buzz | Fox News

Afgelopen zondag heeft Fox News bericht dat het Amerika's minst vertrouwde zender is, toen de zender in het programma Media Buzz aandacht besteedde aan het fenomeen nepnieuws en betrouwbaarheid. Het nieuwtje krijgt een staartje.

In het segment werden de resultaten van een recente opiniepeiling besproken, waar onder meer was geconcludeerd dat Fox News hekkensluiter is wat betreft meest vertrouwde nieuwszenders.

Toen die conclusie in een infographic op het scherm kwam, wilde Media Buzz-presentator Howard Kurtz dat het van het scherm ging, meldt de Associated Press. “Dat is niet het beeld dat we bedoelen. Wacht even. Haal het weg, alsjeblieft”, aldus Kurtz.

Kurtz is boos over wat hij “een journalistieke verdraaiing” door AP noemt. In een post op Facebook stelt de presentator dat de graphic simpelweg te vroeg kwam, toen hij nog bezig was met nepnieuws en niet met het (gebrek aan) vertrouwen in media. Toen dat onderwerp kort daarop aan de orde kwam, werd de graphic alsnog getoond en besproken, aldus Kurtz.

“Het klinkt als partijdig online geklets, alsof ik in paniek was geraakt en de enquête-resultaten niet wilde laten zien, iets dat simpelweg in strijd is met de realiteit”, aldus Kurtz. Hij wil excuses van het persbureau.

Bekijk meer van

Fox News

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.