PersVeilig

— woensdag 26 januari 2022, 12:07 | 0 reacties, praat mee

President Biden noemde Fox News-journalist domme klootzak; lucht geklaard

Biden tijdens een bijeenkomst op 24 januari. Hij noemde een Fox News-journalist een domme klootzak, toen die naar het politieke risico van oplopende inflatie vroeg. | AP

Fox News-journalist Peter Doocy stelt dat president Biden hem excuses heeft aangeboden voor een belediging die via een nog openstaande microfoon werd opgepikt. Tijdens een persconferentie noemde Biden de journalist "een domme klootzak", nadat Doocy vroeg of oplopende inflatie een probleem is nu er belangrijke tussentijdse verkiezingen aankomen. Laatste wijziging: 26 januari 2022, 14:24

Biden antwoordde op sarcastische toon dat inflatie “een enorme aanwinst” is. Daarna mompelde de president tot zichzelf “Meer inflatie, wat een domme klootzak.” Het was voldoende luid om door microfoons te worden opgepikt. Doocy hoorde pas achteraf wat Biden had gezegd.

De lucht is echter geklaard, stelde Doocy in de Fox News-show Hannity. Biden heeft excuses aangeboden voor zijn grove taalgebruik, aldus Doocy. Biden stelde dat de opmerking niet persoonlijk bedoeld was en dat Doocy het recht had af te wijken van het onderwerp dat centraal stond in de persconferentie.

Sean Hannity noemde “het was niet persoonlijk bedoeld” niet echt een excuus.

“Sean, de wereld staat zeg maar op het randje van de Derde Wereldoorlog nu. Er is van alles aan de hand. Ik waardeer het dat de president deze avond een paar minuten nam om van achter zijn bureau me te bellen en de lucht te klaren”, aldus Doocy.

Fox News ruimde veel tijd in voor de uitglijer van Biden en zijn vermeende licht ontvlambare temperament. Anderen stoften een clip af van voormalig president Trump, die NBC-journalist Chuck Todd tijdens een rally in 2018 zonder gêne voor hetzelfde uitmaakte.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.