Jodal

— vrijdag 31 mei 2013, 12:04

Justitie VS praat met mediaorganisaties

Verschillende nieuwsorganisaties hebben donderdag een ontmoeting gehad met de Amerikaanse procureur-generaal Eric Holder, om te praten over hoe het ministerie van Justitie omgaat met onderzoeken waarbij journalisten zijn betrokken. Het gaat om the New York Daily News, The New Yorker, Politico, the Wall Street Journal en the Washington Post. Reuters, CNN, the New York Times en Associated Press legden de uitnodiging naast zich neer: er mocht niets opgenomen of gepubliceerd worden. Ze noemden het ongepast om in het geheim te praten. De gesprekken volgen na de publicatie dat het ministerie van Justitie AP-journalisten afluisterde en bleek dat ook journalisten van Fox zijn gevolgd. Dat leidde tot veel kritiek. Ook vandaag zijn er bijeenkomsten. Volgens The Guardian is het niet bekend welke mediaorganisatiees zullen aanschuiven bij Holder. Laatste wijziging: 31 mei 2013, 14:08

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.