— woensdag 5 april 2017, 09:00 | 0 reacties, praat mee

Uittocht adverteerders The O’Reilly Factor

De onthullingen dat Fox News-boegbeeld Bill O'Reilly meerdere rechtszaken heeft geschikt rond vermeende seksuele intimidatie heeft geleid tot een uittocht van adverteerders. Grote luxe automerken, verzekeraars en producenten als GlaxoSmithKline hebben besloten voorlopig geen reclametijd in te kopen voor The O'Reilly Factor, een van de best bekeken programma's op de zender.

Deze week werd via de New York Times bekend dat zender Fox News zo’n 13 miljoen dollar zwijggeld heeft betaald aan vijf vrouwen, in ruil voor het opschorten van juridische stappen en een volstrekte mediastilte over de zaak.

Tegenover CNN Money zeggen woordvoerders van de bedrijven dat het programma op dit moment “geen goede omgeving is” om hun producten te promoten. De meeste bedrijven willen zien hoe de zaak zicht ontspint; van een definitieve breuk met de meeste adverteerders lijkt nog geen sprake.

O’Reilly zelf verwees in zijn uitzendingen niet naar de zaak noch naar de uittocht van adverteerders. Fox News gaf een verklaring uit dat het streeft naar een veilige werkomgeving en dat geen van de vrouwen de interne hotline om seksuele intimidatie te melden heeft gebruikt. Meer bij CNN Money

Bekijk meer van

The O'Reilly Factor Fox News

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.