word studentlid

— woensdag 10 mei 2023, 12:15 | 0 reacties, praat mee

Ontslagen Fox News-presentator Tucker Carlson wil doorstart maken op Twitter

Ontslagen Fox News-presentator Tucker Carlson wil doorstart maken op Twitter
Ontslag of niet: Tucker Carlson blijft in kringen op rechts een graag geziene gast. Op 4 mei opende hij in Budapest per videoverbinding een conferentie van de Hongaarse conservatieve thinktank Alapjogokért Központ. | AP

Voormalig Fox News-presentator Tucker Carlson heeft aangekondigd dat hij een nieuwsshow wil beginnen op het Twitter-platform. Carlson werd vorige maand bij de zender ontslagen. Twitter-baas Elon Musk zegt dat er geen contracten zijn getekend om Carlson naar het platform te lokken. Musk hoopt dat ook contentmakers met een linkse inslag actief willen worden.

Carlson werd eind april ontslagen, naar later bleek vanwege extreme geweldsfantasieën die hij met een Fox News-producer deelde. Carlson stelde dat hij, bij een gefilmde aanval op een Antifa-demonstrant door een groep witte mannen, hoopte dat de demonstrant zou worden gedood.

De inhoud van die mails bleef geheim tijdens de recent geschikte rechtszaak tussen Fox News en stemmachinefabrikant Dominion, maar leidde intern tot voldoende ophef dat de zender Carlson op straat zette.

Carlson kondigde zijn plannen aan via een simpele, thuis opgenomen video onder de kop ‘We zijn terug.’

Echter, voordat Carlson of andere programmamakers op Twitter een serieuze uitzending kunnen houden, moet daar eerst een maximumlengte van video’s verdwijnen. Op het moment van schrijven mogen video’s op Twitter maximaal 2 minuten en 20 seconden lang zijn.

Mogelijk besluit Musk om die limiet voor programmamakers te verwijderen.

Of het Carlson verder vrij staat een concurrerend programma te beginnen, is de vraag. Zijn contract bij Fox News bevatte een concurrentiebeding. De zender wil de presentator bovendien tot 2025 (het officiële einde van zijn contractperiode, red.) blijven doorbetalen. Carlson meent dat hij vanwege het eenzijdige besluit tot ontslag niet meer aan dat concurrentiebeding gehouden is.

Bekijk meer van

Tucker Carlson Fox News Dominion

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.