— woensdag 19 augustus 2020, 08:56 | 0 reacties, praat mee

Fotojournalist thuis bedreigd na tirade Fox News-host Tucker Carlson

Carlson deed in juli zijn beklag over de vermeende dreigende privacyschending | Fox News

Een fotojournalist van de New York Times is afgelopen juli thuis bedreigd, een uur nadat Fox News-host Tucker Carlson zijn naam op de zender noemde. Volgens Carlson zou fotograaf Tristan Spinski samen met een collega werken aan een stuk "over waar ik en mijn familie wonen".

De New York Times had Fox News al dagen voor de uitzending verzekerd dat er geen foto’s van Carlsons huis zouden verschijnen noch adresgegevens zouden worden genoemd. Carlson zei in de uitzending: “Wat zouden Murray Carpenter en zijn fotograaf Tristan Spinksi ervan vinden als we jullie vertelden waar ze wonen? Als we foto’s van hun woning op de zender laten zien?”

Een uur na de uitzending ontving Spinksi telefoontjes en werd er geprobeerd bij zijn woning in te breken. De fotograaf verstopte zich met zijn familie en belde de politie. De Washington Post heeft het politieverslag online gezet.

Het stuk waar Carlson aan refereert is nog niet verschenen. Spinski zal daar niet meer aan meewerken, zegt hij. “Ik ben a-politiek in mijn werk en dit heeft mijn werk in zekere zin gepoliticeerd. Ik kan geen fotografie doen voor een verhaal waar ikzelf onderdeel van ben, als je begrijpt wat ik bedoel”, aldus Spinski. Meer bij The Guardian, The Washington Post

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.