data als kans

— donderdag 27 augustus 2020, 09:40 | 0 reacties, praat mee

Nieuwe advertentieboycot dreigt na ‘goedpraten moord’ door Fox News-host Carlson

Een poster van Carlson op het Fox News-kantoor in New York | Reuters

Fox News-presentator Tucker Carlson ligt onder vuur voor vergoeilijkende uitspraken rond een dubbele moord in de plaats Kenosha in de staat Wisconsin. Een 17-jarige jongen uit Illinois reisde naar Kenosha om daar als burgerwacht te patrouilleren na onrusten. Hij schoot bij een confrontatie twee mensen dood en verwondde een derde. Laatste wijziging: 27 augustus 2020, 11:50

Carlson zegt dat de opgepakte 17-jarige Kyle Rittenhouse daar alleen was om orde te handhaven “omdat niemand anders dat deed”.

Anderen roepen op tot een advertentieboycot. Dat is niet de eerste keer: adverteerders als Disney en T-Mobile stapten in juni op nadat Carlson de motieven van Black Lives Matter-demonstranten in twijfel trok.

In Kenosha werd op 23 augustus een ongewapende zwarte man diverse keren in zijn rug geschoten door politie. Het politiegeweld leidde tot demonstraties en rellen in Kenosha. Daarbij gingen ook diverse bedrijven in vlammen op, wat gewapende burgermilities inspireerde naar Kenosha te komen om te patrouilleren.

Uit video op sociale media blijkt de lokale politie daar geen problemen mee te hebben. Rittenhouse kreeg voor de schietpartij een fles water en complimenten voor zijn inzet.

De verdediging van Rittenhouse door Carlson wordt breed veroordeeld als goedkeuring van eigenrichting en moord. Fox News moet de presentator van het scherm halen, vindt voormalig politiek adviseur en oud-werkgelegenheidsminister Robert Reich:

Het ‘Visual Investigations’ team van de New York Times heeft beschikbaar video-materiaal geanalyseerd:

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.