training eu starters

— donderdag 22 april 2021, 09:25 | 0 reacties, praat mee

Financiële situatie Guardian Media Group sterk verbeterd; deel coronasteungelden retour

AFP

Door een "sterk verbeterde financiële situatie" heeft uitgeverij Guardian Media Group (GMG) aangekondigd omgerekend 1,85 miljoen euro aan steunfondsen terug te storten aan de overheid. Het kreeg dat geld in het kader van de Britse evenknie van onze eigen tijdelijke overbruggingsregelingen. Laatste wijziging: 22 april 2021, 09:27

Volgens de uitgeverij is het aantal online lezers het afgelopen jaar flink gegroeid en hebben die de terugval aan inkomsten uit print gecompenseerd. De omzet was met 225 miljoen pond het afgelopen boekjaar vrijwel ongewijzigd, meldt de krant. Maar de wijze waarop die omzet tot stand kwam, is fundamenteel veranderd.

Vorig jaar zomer stelde GMG dat een omzetverlies van tientallen miljoenen ponden dreigde. In juli werd een reorganisatie aangekondigd, die 180 banen kostte.

Niets doen zou een onhoudbare financiële situatie voor de krant betekenen, aldus Guardian-hoofdredacteur Katharine Viner en directeur Annette Thomas van GMG.

De uitgeverij staat er nu een stuk beter voor dan een klein jaar geleden. Het systeem van vrijwillige bijdragen van lezers heeft daarbij een grote rol gespeeld. De Guardian is een van de weinige internationale kranten die er expliciet voor kiest géén betaalmuur te gebruiken, maar doet onderaan artikelen de oproep de krant eenmalig of jaarlijks te steunen.

Eind vorig jaar ging het daarbij om een miljoen lezers. Meer bij de Guardian

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.