NVJ compleet lid

— woensdag 25 juli 2018, 09:09 | 0 reacties, praat mee

Guardian-uitgever: omzet digitaal heeft print ingehaald

Guardian-uitgever: omzet digitaal heeft print ingehaald
AFP

Eigenaar van The Guardian en The Observer, de Guardian Media Group (GMG), meldt dat in het afgelopen boekjaar digitale inkomsten voor het eerst inkomsten uit print hebben ingehaald. De totale omzet steeg met één procent, de inkomsten uit print namen af. Laatste wijziging: 25 juli 2018, 09:11

Het fiscale jaar voor GMG eindigde afgelopen april. De inkomsten uit digitaal groeiden in die periode met 15 procent naar 108,6 miljoen pond (122,2 miljoen euro). Printinkomsten daalden in het afgelopen jaar van 119,6 miljoen pond naar 107,5 miljoen pond (120,9 miljoen euro).

GMG meldt daarnaast dat nog nooit zo veel mensen voor Guardian-journalistiek betalen. Het concern heeft nu 570.000 betalende lezers - een mix van reguliere abonnees in print en digitaal als supporters, die enkel financieel steun betuigen zonder daar direct iets voor terug te krijgen.

The Guardian en The Observer zijn online geheel vrij te lezen; de krant werpt bewust geen betaalmuren op. GMG zegt dat het op weg is naar break-even in 2019, onderdeel van een speciaal driejarenplan. Het wist het verlies van 44 miljoen pond het jaar ervoor te halveren naar 23 miljoen pond verlies in 2017.

In het afgelopen jaar wist GMG ook de operationele verliezen met bijna 20 miljoen pond te reduceren naar 19 miljoen pond. In 2016 was dat verlies nog 57 miljoen. Meer bij Press Gazette

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.