— dinsdag 8 juli 2014, 11:05

Stabiel verlies Guardian-uitgeverij

Guardian News & Media (GNM), de uitgeverij van kranten The Guardian en The Observer, heeft in het afgelopen jaar een verlies van 30 miljoen pond (bijna 38 miljoen euro) geleden. Dat is vrijwel identiek aan vorig jaar. De inkomsten uit digitale activiteiten groeiden met bijna 25 procent, terwijl de krant in komsten uit print met 140 miljoen pond op hetzelfde niveau wist te houden als vorig jaar. GNM noemt dat een opmerkelijke prestatie in een industrie die enkel dalende trends laat zien. Guardian Media Group, het moederbedrijf van GNM, maakte voor belastingen een winst van 549,2 miljoen pond, vooral aangejaagd door de verkoop van occasionsite AutoTrader voor 1,8 miljard pond. Het concern maakte op operationeel niveau uiteindelijk een verlies van 48,3 miljoen pond - bijna 61 miljoen euro. Het fonds dat de uitgeefactiviteiten van GNM financiert heeft nu een vermogen van omgerekend 1,06 miljard euro. Meer bij The Guardian

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.