— maandag 14 maart 2016, 10:56 | 0 reacties, praat mee

FBI heeft na problemen met Apple ook moeite met WhatsApp

Recent is veel te doen geweest over Apple en de Amerikaanse federale politie waarbij de FBI de techgigant wil dwingen de inlogcode op de iPhone van een verdachte van het bloedbad in de Amerikaanse stad San Bernardino te omzeilen. Nu blijkt de FBI ook problemen te hebben met chatdienst WhatsApp.

Volgens The New York Times zijn er niet veel details bekendgemaakt, maar de autoriteiten ervaren momenteel beperkingen in een specifiek onderzoek waarbij communicatie via WhatsApp gegaan is.een federale rechter in de zaak toestemming heeft gegeven voor het aftappen van communicatielijnen van een verdachte. Dat aftappen blijkt onmogelijk, omdat berichten die via WhatsApp worden verstuurd versleuteld zijn.

Bij Apple en de FBI werden rechtszaken gestart om de code te achterhalen. Apple is bang dat er een precedent wordt geschapen waarbij de techgigant vaker opsporingsdiensten zou moeten helpen. Het is nog niet bekend of er een rechtszaak tegen WhatsApp en diens eigenaar Facebook wordt gestart. Meer bij NU.nl

Bekijk meer van

WhatsApp FBI Apple

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.