— woensdag 2 maart 2016, 13:37 | 0 reacties, praat mee

Apple hoeft FBI niet te helpen

AFP / Justin Sullivan

iPhone-bouwer Apple hoeft de Amerikaanse FBI niet te helpen met het kraken van een telefoon. Dat heeft de federale rechtbank in de VS eerder deze week beslist. Half februari kwam aan het licht dat FBI Apple wilde dwingen de inlogcode op de iPhone van een verdachte te omzeilen. De techgigant weigerde, uit angst dat software die de inlogcode onklaar maakt in verkeerde handen zou kunnen vallen. Het gevecht tussen de twee instanties wordt door deskundigen belangrijk genoemd voor de toekomst van high-tech surveillance en privacy. Naast de uitspraak van de rechtbank moest FBI-directeur James Comey zich dinsdag voor het Amerikaanse Congres verantwoorden over de manier waarop zijn instituut Apple tot medewerking probeert te dwingen.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.