— dinsdag 29 maart 2016, 08:33 | 0 reacties, praat mee

FBI hackt Apple’s iPhone

John G. Mabanglo / EPA

De Amerikaanse federale politie FBI heeft het voor elkaar gekregen om zonder de hulp van techgigant Apple de iPhone van de schutter van San Bernardino te kraken. Een derde partij heeft geholpen met de hack. De kwestie sleepte al weken en zorgde voor hevige discussies. De FBI startte zelfs een rechtszaak om Apple te dwingen toegang te verlenen door een achterdeur in de software te bouwen, maar heeft nu de zaak tegen Apple laten vallen.

De kwestie begon toen de FBI toegang wilde tot de iPhone van een verdachte van het bloedbad in de Amerikaanse stad San Bernardino afgelopen december. Daarbij kwamen veertien mensen om het leven. Op de iPhone staan mogelijk contacten van de dader. Het lukte de FBI niet om de telefoon zelf te ontgrendelen. Daarom moest Apple meehelpen, maar die weigerde. Apple’s topman Tim Cook was bang voor precedentwerking en dat er bij de goedkeuring van een zo’n verzoek er nog meer zouden komen. Een federale rechtbank oordeelde dat Apple de FBI niet hoefde te helpen.

Apple zegt blij te zijn dat de rechtszaak komt te vervallen, maar de discussie over encryptie zal hiermee niet voorbij zijn. Volgens een voormalig medewerker van de Amerikaanse inlichtingendienst NSA verliest iedereen nu de FBI telefoons kan kraken.  Meer bij Reuters / The Verge

Bekijk meer van

iPhone FBI Apple

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.