word actief nvj klein

— dinsdag 29 juni 2021, 13:20 | 0 reacties, praat mee

Facebook werpt zich met Bulletin ook op de nieuwsbrievenmarkt

Malcolm Gladwell is een van de auteurs die zich aan Bulletin hebben verbonden | Facebook

Facebook rolt dinsdag zijn nieuwe nieuwsbrief-product uit: Bulletin. Dat meldt CNN's Reliable Sources op basis van bronnen die betrokken zijn bij het nieuwe initiatief. Laatste wijziging: 30 juni 2021, 10:26

Bulletin is de Facebook-versie van Substack: een manier om zowel gratis als betaalde nieuwsbrieven te maken en te verspreiden. Facebook zou daarvoor tientallen schrijvers hebben aangetrokken om te schrijven over sport, wetenschap, gezondheid en financiën. Deelnemers worden betaald om hun nieuwsbrieven een vliegende start te kunnen geven. De verwachting is dan wel dat ze op den duur een groeiend en betalend abonneebestand opbouwen.

Axios schreef onlangs dat Bulletin een voorbeeld is van de race waar Big Tech in verwikkeld is. Platforms zoals Google, Facebook en Twitter hebben de afgelopen jaren zoveel tijd besteed aan het genereren van advertentie-inkomsten, dat ze achterop zijn geraakt bij het maken van tools voor individuele makers om een ​​publiek op te bouwen en geld te verdienen.

Nieuwkomers hebben dat gat gevuld, zoals Clubhouse voor live audio, Discord voor groepschats, TikTok voor korte video, Substack voor nieuwsbrieven en Patreon voor fooien en betalingen. Maar sommigen krijgen nu dus concurrentie van veel grotere bedrijven.

Dat de race gaande is blijkt ook uit de recente overname van nieuwsbrief-maker Revue door Twitter. De interesse voor nieuwsbrieven toont volgens The Times de trend aan dat e-mail terug is. Meer bij CNN’s Reliable Sources / Vox

Lees ook:
Geld vragen voor je nieuwsbrief (27 januari 2021)

 

Bekijk meer van

Facebook Bulletin

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.