— dinsdag 26 januari 2021, 13:55 | 0 reacties, praat mee

Twitter neemt nieuwsbrief-maker Revue over

Twitter heeft voor een onbekend bedrag Revue overgenomen, een dienst waarmee journalisten en uitgevers nieuwsbrieven kunnen aanmaken, beheren en uitsturen. De voorheen aan Pro-accounts voorbehouden functies komen voor iedereen beschikbaar. De verplichte afdracht voor betaalde nieuwsbrieven is naar vijf procent verlaagd.

“Dit betekent dat schrijvers meer opbrengsten uit abonnementen kunnen houden”, aldus Twitter in een bericht over de overname.

Revue blijft een losstaand product. Wel wordt het aantal medewerkers uitgebreid en zal ontdekken, lezen en discussiëren over deze long form content op Twitter op den duur belangrijker worden. Ook zal Twitter via Revue het lucratiever maken om bepaalde groepen lezers te bedienen.

Bij het aanmaken van nieuwsbrieven zijn tweets en andere multimediale inhoud eenvoudig te integreren.

“Veel gevestigde schrijvers en uitgevers hebben hun merk al op Twitter gebouwd, met lezerspubliek dat hongerig is naar het volgende artikel of zienswijze die wordt getweet”, aldus Twitter. “We willen dat het voor hen eenvoudig is om met hun abonnees contact te leggen en tegelijk hun lezers helpen meer schrijvers en hun werk te ontdekken.” Meer bij Twitter

Bekijk meer van

Twitter Revue

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.