banner anp

— donderdag 14 maart 2019, 09:23 | 0 reacties, praat mee

Nieuw onderzoek naar delen persoonlijke gegevens door Facebook

Reuters

In de Verenigde Staten is een onderzoek begonnen naar overeenkomsten die Facebook heeft gesloten met minstens twee fabrikanten van mobiele apparatuur. Onder die regeling kregen de fabrikanten veel meer gegevens over honderden miljoenen gebruikers.

De New York Times bericht dat een grand jury (binnen het Amerikaans recht een eerste stap naar een mogelijke strafzaak, red.) de twee bedrijven heeft gedagvaard om documenten over de afspraken te kunnen inzien, aldus de New York Times.

Die krant berichtte eerder dat ruim 150 bedrijven aparte overeenkomsten met Facebook heeft voor toegang tot gebruikersgegevens. Deze nieuwe zaak is volgens de New York Times een gevolg van het Cambridge Analytica-schandaal, waarbij Facebook zonder toestemming persoonlijke gegevens en interesses van miljoenen profielen deelde met het bedrijf. Meer bij de New York Times

Bekijk meer van

Facebook Cambridge Analytica

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.