— woensdag 7 september 2016, 19:59 | 0 reacties, praat mee

Facebook voor media een ‘onvermijdelijke bondgenoot’

ANP

Het Facebook-platform is voor media 'een onvermijdelijke bondgenoot' die op hetzelfde moment bezoekcijfers en advertentie-inkomsten drukt, doordat bezoekers op Facebook blijven hangen. De gedwongen omgang met Facebook dwingt media creatief te zijn, blijkt blijkt uit de zojuist gepresenteerde onderzoek in het kader van de doorlopende meting 'Stand van de Nieuwsmedia'.

Het onderzoek onder 58 Nederlandse mediamerken toont interessante verschillen aan tussen grote landelijke media, regionale media en kleinere organisaties.

“Grote spelers als RTL, Metro en De Telegraaf hebben de meeste likes en comments op Facebook, maar kleine mediapartijen lukt het veel beter een trouw publiek aan zich te binden. Opvallend veel regionale omroepen hebben een trouwe schare Facebookfans die doorgaans binnen een uur reageren op posts. Ook actualiteitenrubriek EenVandaag en Hart van Nederland hebben opvallend meer trouwe volgers dan de grote mediapartijen”, blijkt uit het onderzoek.

Het volledige onderzoek naar de visie van Nederlandse nieuwsmakers op de inzet van Facebook is hier te vinden, net als een longread over de actuele stand van de Nederlandse journalistieke sector. Meer bij het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.