e learning nvj

— vrijdag 29 oktober 2021, 08:14 | 0 reacties, praat mee

Facebook neemt voorsprong op metaverse met nieuwe naam

© Shutterstock / Vladimir Sindeyeve / NurPhoto

Facebook gaat verder onder de nieuwe naam Meta. Alle verschillende Facebook-merken, Instagram, WhatsApp en Facebook zelf, gaan onder het nieuwe moederbedrijf vallen. Dat heeft oprichter en CEO Mark Zuckerberg donderdagavond (Nederlandse tijd) bekendgemaakt. Laatste wijziging: 29 oktober 2021, 08:17

Met de naamsverandering wil Zuckerberg benadrukken dat zijn bedrijf om meer draait dan alleen sociale media. De nieuwe naam neemt ook alvast een voorsprong op het plan van Zuckerberg om in te gaan zetten op de metaverse, een aaneenschakeling van virtuele werelden. Dat metaverse wordt omschreven als een internet waar je ‘in stapt’. Een internet waar je dus niet langer tegen een scherm aankijkt, maar waarvan je zelf onderdeel uitmaakt.

Door een nieuwe naam te kiezen, wordt de merknaam Facebook minder belangrijk. Die merknaam heeft de laatste jaren flink wat deuken opgelopen, vanwege diverse privacyschandalen en de hoeveelheid desinformatie die via het sociale netwerk wordt verspreid. Het sociale netwerk van Meta blijft overigens wel Facebook heten. Alleen de overkoepelende bedrijfsnaam verandert. Meer bij de NOS

Bekijk meer van

Meta Facebook

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.