data als kans

— donderdag 7 juni 2018, 09:06 | 0 reacties, praat mee

Facebook maakt journaals met CNN en Fox News-kopstukken

AFP

Sociaal netwerk Facebook wil nog dit jaar starten met eigen nieuwsprogramma's binnen de videodienst Facebook Watch. De programma's worden geproduceerd door de Amerikaanse zenders CNN, Fox News en het Spaantalige Univision. Laatste wijziging: 7 juni 2018, 09:08

Opmerkelijk is daarbij dat de zenders bekende gezichten zullen uitlenen: Anderson Cooper (CNN), Shepard Smith (Fox) en Jorge Ramos (Univision) presenteren de shows. Facebook betaalt hen voor hun diensten en zal daarnaast met de zenders reclame-inkomsten delen.

Facebook wil de eigen videodienst meer in de spotlight brengen, maar zegt dat de plannen vooral bedoeld zijn om de verspreiding van nepnieuws te pareren. Er is bewust gekozen om geen ideologisch overlappende zenders te benaderen, stelt Facebook. Zo wordt een divers publiek bediend.

De shows zullen niet buiten Facebook te zien zijn en worden gewoon door reclameblokken onderbroken, meldt Het Laatste Nieuws. Volgens voormalig nieuwslezer Campbell Brown, die vorig jaar van CNN naar Facebook overstapte zal Facebook ook doorgaan met het bestrijden van clickbait en nepnieuws.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.