website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Facebook maakt journaals met CNN en Fox News-kopstukken

Lars Pasveer — Geplaatst in interview op donderdag 7 juni 2018, 09:06

AFP

AFP

Nieuws Sociaal netwerk Facebook wil nog dit jaar starten met eigen nieuwsprogramma's binnen de videodienst Facebook Watch. De programma's worden geproduceerd door de Amerikaanse zenders CNN, Fox News en het Spaantalige Univision.

Opmerkelijk is daarbij dat de zenders bekende gezichten zullen uitlenen: Anderson Cooper (CNN), Shepard Smith (Fox) en Jorge Ramos (Univision) presenteren de shows. Facebook betaalt hen voor hun diensten en zal daarnaast met de zenders reclame-inkomsten delen.

Facebook wil de eigen videodienst meer in de spotlight brengen, maar zegt dat de plannen vooral bedoeld zijn om de verspreiding van nepnieuws te pareren. Er is bewust gekozen om geen ideologisch overlappende zenders te benaderen, stelt Facebook. Zo wordt een divers publiek bediend.

De shows zullen niet buiten Facebook te zien zijn en worden gewoon door reclameblokken onderbroken, meldt Het Laatste Nieuws. Volgens voormalig nieuwslezer Campbell Brown, die vorig jaar van CNN naar Facebook overstapte zal Facebook ook doorgaan met het bestrijden van clickbait en nepnieuws.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.