e learning nvj

— dinsdag 16 februari 2016, 10:18 | 0 reacties, praat mee

BBC3 alleen nog maar online te zien

ANP

De Britse jongerenzender BBC3 was vanmorgen vroeg voor het laatst op televisie te zien. Om kosten te besparen zal de zender een online platform worden. Het budget van de zender werd van 85 miljoen pond teruggebracht naar 30 miloen pond en de BBC is van plan de 55 miljoen pond die overblijft te stoppen in drama op BBC1. Laatste wijziging: 16 februari 2016, 11:13

BBC3 werd opgericht in 2003 en bereikte wekelijks elf miljoen kijkers tussen de zestien en 24 jaar. Het lanceerde ook sterren als David Walliams en Matt Lucas door programma’s als Little Britain te programmeren.

Volgens zendercoördinator van BBC3, Damian Kavanagh, past de stap naar online prima omdat de doelgroep ook steeds meer online (uitgesteld) tv kijkt. Ondanks dat het budget krimpt verwacht Kavanagh nog steeds kwaliteitsprogramma’s en drama te kunnen produceren.

Hij wijst ook op het succes van Netflix en Amazon Prime. Zij winnen prijzen en er is volgens hem geen reden om ook niet een een van de belangrijkste filmprijzen, de Bafta, mee naar huis te nemen. Meer bij The Guardian

Bekijk meer van

BBC3 BBC

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.