training eu starters

— maandag 10 september 2018, 12:55 | 0 reacties, praat mee

Christiane Amanpour neemt interviewprogramma gevallen Rose over

Christiane Amanpour | PBS

Journaliste Christiane Amanpour neemt bij de Amerikaanse publieke omroep PBS het programmaslot over dat vorig jaar vrijviel na het ontslag op staande voet van interviewer Charlie Rose. Het programma 'Amanpour & Company' zal de ongewongen interviewtoon van Rose overnemen, maar verder niets, aldus Amanpour. Laatste wijziging: 10 september 2018, 13:20

Rose werd eind vorig jaar ontslagen vanwege seksueel wangedrag. Het gelauwerde interviewprogramma dat zijn naam droeg werd na het schandaal in de ban gedaan. Collega’s van Rose moesten vrijwel direct op zoek naar nieuw werk.

In de New York Times zegt Amanpour dat het interviewprogramma meer de actualiteit zal volgen. Rose sprak in de twintig jaar dat zijn show liep met mensen die hem interesseerden, maar niet per se op dat moment in het nieuws waren.

“Het houdt die traditie maar breidt het uit en brengt het naar de 21e eeuw, wat betreft de verhouding tussen mannelijke en vrouwelijke gasten en de blik op de wereld”, aldus Amapour. Ze presenteerde al langer een actualiteitenprogramma voor de publieke zender.

De eerste aflevering wordt vanavond om 22 uur lokale tijd uitgezonden. Meer bij New York Times

 

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.