anner smart octo

— dinsdag 23 september 2014, 15:05

Sheila Sitalsing nieuwe invaller Het Oog

De Volkskrant is al ruim tien jaar haar ‘corebusiness’, maar afgelopen zaterdag maakte Volkskrant-columnist Sheila Sitalsing een uitstapje naar de radiostudio. Als presentatrice ging ze aan de slag bij Met Het Oog Op Morgen op NPO Radio 1. En dat was best een beetje eng. “Ik maakte natuurlijk minstens 300 fouten, als het er niet meer waren,” vertelt Sitalsing over haar radiodebuut. “Het was doodeng, maar ook zo verschrikkelijk leuk.” De columniste is samen met nog een aantal anderen onderdeel van de ‘flexibele schil’ van invallers en gaat Het Oog presenteren op de momenten dat een vaste presentator niet kan.

Sitalsing noemt zichzelf een echte radioluisteraar. “Ik vind radio prettiger dan televisie, omdat je niet wordt afgeleid door de beelden.” Dat de beginnende radiopresentator nu aan de andere kant van de microfoon zit, is intiem om mee te maken. “Je bent heel erg bezig met de vraag of er een duidelijke lijn in je verhaal zit. Je kan dingen niet verduidelijken met beeld, het moet in één keer goed zijn,” vertelt Sitalsing. “Het is gewoon veel intiemer, in een klein studiootje, heel erg alleen met een koptelefoontje.”

Volgens Sitalsing is Het Oog een perfecte dagafsluiter. “Je wordt helemaal bijgepraat over het nieuws van de dag. De urgentie en actualiteit liggen niet op zo’n hoog adrenalineniveau dat je niet kan slapen.”

Of deze radioklus smaakt naar meer, daar is Sitalsing niet zo zeker van. “Ik kan niet zoveel doen naast mijn werk bij de Volkskrant. Ik vind dit mooi om te doen en het is op een geruststellend lage frequentie. Ik wil mijn werk bij de Volkskrant niet verwaarlozen.” Het lijkt de schrijvende journalist wel heel leuk om een beetje radio te kunnen maken. “Ik ben heel erg van papier, dat is echt wat ik het beste kan en het langste doe, maar het zou wel leuk zijn om het een beetje te kunnen.”

Over twee weken neemt Sheila Sitalsing weer plaats op de presenteerstoel in de studio van NPO Radio 1.

noodfonds

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.