PersVeilig

— woensdag 14 februari 2018, 09:22 | 0 reacties, praat mee

Facebook ‘dankbaar’ voor tik op de vingers Unilever

AFP

Facebook heeft het verbaal pak slaag dat het ontving van levensmiddelengigant Unilever als 'geweldig' betiteld. Adam Mosseri, die aan het hoofd staat van het bedrijfsonderdeel dat de nieuwsfeed onderhoudt, noemde het een prima ontwikkeling dat zo'n grote adverteerder zich bemoeit met zaken als online racisme, seksisme en terreur. Laatste wijziging: 14 februari 2018, 09:23

Unilever gaf Facebook er gisteren van langs, omdat het platform te weinig zou doen om voornoemde zaken aan te pakken. Ook zouden veel advertenties niet meer door mensen worden gezien, maar worden geserveerd via nepclicks.

De levensmiddelengigant eiste een opruimactie en dreigde lucratieve advertentiecontracten af te zeggen. Mosseri zegt dat het “volledig aan ons is om te voldoen aan de verwachtingen die ze [Unilever, red.] van ons hebben. Dus we verwelkomen de aankondiging.”

Unilever-topman Keith Weed stelde gisteren dat het bedrijf niet langer van plan was een kwart van de reclamegelden in een digitaal verkoopkanaal te steken “waarvan de transparantie die van een moeras soms niet overstijgt.”

Praktische maatregelen kondigde Mosseri nog niet aan. Facebook herhaalde dat ze sleutelen aan de nieuwsfeed, teneinde meer kwaliteit bij eindgebruikers te brengen. Dat betekent overigens ook dat minder reguliere kwaliteitsjournalistiek in de feed van Facebook-gebruikers opduikt. Meer bij Press Gazette

Bekijk meer van

Unilever Facebook

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.