website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Facebook ‘dankbaar’ voor tik op de vingers Unilever

Lars Pasveer — Geplaatst op woensdag 14 februari 2018, 09:22

AFP

AFP

Nieuws Facebook heeft het verbaal pak slaag dat het ontving van levensmiddelengigant Unilever als 'geweldig' betiteld. Adam Mosseri, die aan het hoofd staat van het bedrijfsonderdeel dat de nieuwsfeed onderhoudt, noemde het een prima ontwikkeling dat zo'n grote adverteerder zich bemoeit met zaken als online racisme, seksisme en terreur.

Unilever gaf Facebook er gisteren van langs, omdat het platform te weinig zou doen om voornoemde zaken aan te pakken. Ook zouden veel advertenties niet meer door mensen worden gezien, maar worden geserveerd via nepclicks.

De levensmiddelengigant eiste een opruimactie en dreigde lucratieve advertentiecontracten af te zeggen. Mosseri zegt dat het “volledig aan ons is om te voldoen aan de verwachtingen die ze [Unilever, red.] van ons hebben. Dus we verwelkomen de aankondiging.”

Unilever-topman Keith Weed stelde gisteren dat het bedrijf niet langer van plan was een kwart van de reclamegelden in een digitaal verkoopkanaal te steken “waarvan de transparantie die van een moeras soms niet overstijgt.”

Praktische maatregelen kondigde Mosseri nog niet aan. Facebook herhaalde dat ze sleutelen aan de nieuwsfeed, teneinde meer kwaliteit bij eindgebruikers te brengen. Dat betekent overigens ook dat minder reguliere kwaliteitsjournalistiek in de feed van Facebook-gebruikers opduikt. Meer bij Press Gazette

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

COP Bladenmaken

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.