word studentlid

— zaterdag 2 juni 2018, 14:31 | 0 reacties, praat mee

Extra geld onderzoeksjournalistiek naar regio, studenten en zzp’ers

Extra geld onderzoeksjournalistiek naar regio, studenten en zzp’ers
Minister Arie Slob (r) wordt geïnterviewd door Margriet Vroomans bij de jaarvergadering van de NVJ.

Minister Arie Slob (Media) wil deze maand nog zijn voorstel in de ministerraad brengen hoe de 5 miljoen euro wordt besteed die in het regeerakkoord jaarlijks is uitgetrokken voor onderzoeksjournalistiek. Laatste wijziging: 4 juni 2018, 08:56

Het geld zal voornamelijk beschikbaar komen voor regionale en lokale journalistiek, zzp’ers en jonge journalisten, gaf Slob aan. Dat zei de minister zaterdag tijdens de jaarvergadering van de NVJ waar hij te gast was.

Details over de regeling gaf hij niet. Wel gaf hij aan dat de regeling zo licht mogelijk wordt om administratieve rompslomp te voorkomen.

Slob wil ook voorkomen dat de regeling door uitgevers wordt ‘misbruikt’ om goedkope arbeidskrachten op de redacties te kunnen inzetten. Daarom zal er in de regeling worden opgenomen dat bedrijven een eigen bijdrage moeten leveren, willen ze in aanmerking komen voor het geld.

De minster wil het verder mogelijk maken dat zelfstandige journalisten en studenten dan wel net afgestudeerden aanvragen kunnen indienen.

In het regeerakkoord is afgesproken dat er jaarlijks structureel 5 miljoen euro beschikbaar komt voor onderzoeksjournalistiek.

Bekijk meer van

regionale journalistiek

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.