— zaterdag 2 juni 2018, 14:31 | 0 reacties, praat mee

Extra geld onderzoeksjournalistiek naar regio, studenten en zzp’ers

Minister Arie Slob (r) wordt geïnterviewd door Margriet Vroomans bij de jaarvergadering van de NVJ.

Minister Arie Slob (Media) wil deze maand nog zijn voorstel in de ministerraad brengen hoe de 5 miljoen euro wordt besteed die in het regeerakkoord jaarlijks is uitgetrokken voor onderzoeksjournalistiek.

Het geld zal voornamelijk beschikbaar komen voor regionale en lokale journalistiek, zzp’ers en jonge journalisten, gaf Slob aan. Dat zei de minister zaterdag tijdens de jaarvergadering van de NVJ waar hij te gast was.

Details over de regeling gaf hij niet. Wel gaf hij aan dat de regeling zo licht mogelijk wordt om administratieve rompslomp te voorkomen.

Slob wil ook voorkomen dat de regeling door uitgevers wordt ‘misbruikt’ om goedkope arbeidskrachten op de redacties te kunnen inzetten. Daarom zal er in de regeling worden opgenomen dat bedrijven een eigen bijdrage moeten leveren, willen ze in aanmerking komen voor het geld.

De minster wil het verder mogelijk maken dat zelfstandige journalisten en studenten dan wel net afgestudeerden aanvragen kunnen indienen.

In het regeerakkoord is afgesproken dat er jaarlijks structureel 5 miljoen euro beschikbaar komt voor onderzoeksjournalistiek.

Bekijk meer van

regionale journalistiek

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.