website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Extra geld onderzoeksjournalistiek naar regio, studenten en zzp’ers

Dolf Rogmans — Geplaatst in freelance op zaterdag 2 juni 2018, 14:31

Minister Arie Slob (r) wordt geïnterviewd door Margriet Vroomans bij de jaarvergadering van de NVJ.

Minister Arie Slob (r) wordt geïnterviewd door Margriet Vroomans bij de jaarvergadering van de NVJ.

Nieuws Minister Arie Slob (Media) wil deze maand nog zijn voorstel in de ministerraad brengen hoe de 5 miljoen euro wordt besteed die in het regeerakkoord jaarlijks is uitgetrokken voor onderzoeksjournalistiek.

Het geld zal voornamelijk beschikbaar komen voor regionale en lokale journalistiek, zzp’ers en jonge journalisten, gaf Slob aan. Dat zei de minister zaterdag tijdens de jaarvergadering van de NVJ waar hij te gast was.

Details over de regeling gaf hij niet. Wel gaf hij aan dat de regeling zo licht mogelijk wordt om administratieve rompslomp te voorkomen.

Slob wil ook voorkomen dat de regeling door uitgevers wordt ‘misbruikt’ om goedkope arbeidskrachten op de redacties te kunnen inzetten. Daarom zal er in de regeling worden opgenomen dat bedrijven een eigen bijdrage moeten leveren, willen ze in aanmerking komen voor het geld.

De minster wil het verder mogelijk maken dat zelfstandige journalisten en studenten dan wel net afgestudeerden aanvragen kunnen indienen.

In het regeerakkoord is afgesproken dat er jaarlijks structureel 5 miljoen euro beschikbaar komt voor onderzoeksjournalistiek.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.