— dinsdag 17 februari 2015, 09:10 | 0 reacties, praat mee

Overijssel wil stimuleringsfonds

Ook Overijssel heeft interesse in een stimuleringsfonds voor regionale journalistiek. Dat zei Burgemeester Arco Hofland van de gemeente Rijssen-Holten, naar aanleiding van het vorige week gepubliceerde rapport 'nieuwsvoorziening in de regio' van het Stimuleringsfonds voor de journalistiek. Daaruit blijkt dat de waakhondfunctie' van de regionale journalistiek onder druk staat. Eerder al riep GroenLinks in Drenthe op een dergelijke subsidieregeling op te zetten voor de provincies Drenthe, Groningen en Friesland. Hofland, tevens voorzitter van de afdeling Overijssel van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), zei in het Radio Oost-programma Achter de Schermen zich zorgen te maken over de gevolgen van bezuinigingen bij de regionale dagbladen en de regionale omroep en de instelling van een provinciale subsidieregeling zou innovatie, onderzoeksjournalistiek en samenwerking in de regionale media moeten bevorderen. Meer bij RTV Oost

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.