— maandag 14 november 2016, 09:10 | 0 reacties, praat mee

Subsidie voor journalistieke samenwerking in regio

SvdJ

Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek (SvdJ) heeft bekendgemaakt welke projecten subsidie krijgen uit de Regeling Regionale Journalistieke Samenwerking.

Het fonds steekt de komende drie jaar bijna 450.000 euro in een project van Fontys Hogeschool Journalistiek en De Persgroep om de regionale nieuwsvoorziening te verbeteren. In project Broeinest Brabant worden studenten intensief begeleid op weg naar zelfstandig ondernemerschap.

Ook een project van dagbladuitgever Media Groep Limburg en de HBO-faculteit Communicatie en Media Design van ZUYD Hogeschool krijgt subsidie. Voor een periode van drie jaar is maximaal 153.750 euro beschikbaar gesteld voor een experiment waarbij studenten, professionele journalisten en ondernemers experimenteren met alternatieve manieren voor het vertellen van journalistieke verhalen – storytelling-technieken. Daarbij wordt gebruik gemaakt van datavisualisatie, interactieve video en virtual reality – teneinde nieuwe doelgroepen te bereiken en business cases nader uit te werken.

Voor Regionaal Nieuws Netwerk, een samenwerkingsverband tussen Omroep West, diverse lokale omroepen in de regio Haaglanden en de opleidingen journalistiek en media/ICT van de Hogeschool Utrecht is voor een periode van drie jaar bijna 300.000 euro beschikbaar. Zij gaan als eerste in Nederland het Hearken-model introduceren: vraaggestuurde journalistiek waarbij het publiek actief betrokken wordt in alle fasen van het productieproces. Meer bij SvdJ

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.