— dinsdag 3 juli 2018, 08:44 | 0 reacties, praat mee

EO overweegt juridische stappen om bezuinigingsplannen NPO

Toenmalig staatssecretaris Sander Dekker (L) en EO-directeur Arjan Lock en (R) op de EO-jongerendag in de Gelredome in 2016 ANP - © Piroschka van de Wouw / ANP

Het budget van de Evangelische Omroep (EO) wordt meer dan gehalveerd en ook de zendtijd zal met de helft afnemen. De EO wordt het hardst geraakt bij de voorgenomen bezuinigingen van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), stelt EO-voorzitter Arjan Lock. Hij overweegt zelfs juridische stappen als de NPO niet vóór dinsdag eind van de middag op 'deze onzalige plannen' terugkomt.

“We gaan terug van ruim negen miljoen euro naar een kleine vier miljoen euro.” De bezuinigingen zijn volgens hem onevenredig groot en leiden tot veel ontslagen. Hoeveel medewerkers weg moeten, kan hij nog niet zeggen. “Zoals het er nu naar uitziet, halveert de zendtijd van levensbeschouwelijke programma’s als Adieu God?, De Kist, Ik mis je en De Verandering”, aldus de voorzitter van de raad van bestuur van de EO.

“Waar de grootste pijn zit: de NPO vindt dat er bovenmatig veel programma’s zijn over levensbeschouwing en religie,” vertelt Lock. “Maar dat is absolute onzin en het laat zien dat dit besluit vanuit een verkeerd sentiment genomen is.”

De publieke omroep moet volgend jaar ruim 60 miljoen euro bezuinigen en de EO krijgt volgens omroepdirecteur Arjan Lock naar verhouding de hardste klappen. “Ik heb een enorme hekel aan procederen, maar als argumenten niet meer tellen…? De NPO heeft tot morgen eind van de middag de tijd om deze onzalige plannen te keren, anders kijk ik hoe we de publieke opinie gaan bewegen hun protest te laten horen. En ja, dan ga ik ernstig overwegen juridische stappen te nemen.”

Vorige week werd al bekend dat de programma’s Brandpunt+, Tegenlicht en Andere Tijden door de bezuinigingen worden geraakt.

De Tweede Kamer debatteert woensdag over de mediabegroting. Meer bij Visie EO / AD / NOS / de Volkskrant

 

Praat mee

banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.