onderzoek covid en journalistiek

— vrijdag 25 november 2011, 09:35 | 0 reacties, praat mee

Coalitie haalt angel uit omroepconflict

De regeringspartijen CDA en VVD en gedoogpartner PVV hebben volgens ingewijden hun ruzie over de inrichting van het publieke bestel bijgelegd, meldt de NOS. De VVD en PVV vonden dat verantwoordelijk CDA-minister Van Bijsterveldt wel erg meegaand was met de voorgestelde fusies, waarbij VARA/BNN als kleinste fusieomroep ook nog tien miljoen euro extra subsidie zou krijgen. PVV-leider Geert Wilders zou daar fel op tegen zijn. Van Bijsterveldt houdt in grote lijnen vast aan de plannen, maar maakt het eenvoudiger voor omroepen WNL en PowNed om een vaste plek in het bestel te verwerven: ze moeten dan wel minstens 150.000 leden aan zich binden. Een verplichte verhoging van omroeplidmaatschapsgelden en beperkende maatregelen rond cadeautjes aan nieuwe leden zijn uitgesteld tot 2014, om deze werving te vereenvoudigen. In dat jaar wordt ook pas definitief vastgesteld welke omroep die tien miljoen extra subsidie krijgt. De minister is blij dat de partijen in de Kamer een akkoord hebben over de omroepen.

Bekijk meer van

NPO

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.