onderzoek covid en journalistiek

— vrijdag 9 december 2011, 15:22

Werkgroep wil andere publieke omroep

De bezuinigingen op de publieke omroep leiden tot kwaliteitsverlies, ongeacht wat het kabinet Rutte beweert. Te denken dat dat niet gebeurt, is geloven "in het sprookje van de eeuw". Dat stelt de werkgroep Andere Publieke Omroep, dat een omslag in het denken over de publieke omroep nastreeft. De groep, bestaande uit Antonie Dake, Nico Haasbroek, Koos Kalkman, Ad ’s-Gravesande en Ivo Wildenberg, heeft in een brief aan de Tweede Kamer [.pdf] nogmaals gewezen op een alternatief plan van juni vorig jaar. Volgens APO moet de nadruk komen te liggen op nieuws en achtergronden en kunst en cultuur. Het geld dat wordt uitgespaard door niet langer met sport en amusement bezig te zijn, kan naar de nieuwsvoorziening en de productie van cultuur, waar de budgetten in dat geval verdubbelen of zelfs verdrievoudigen. De totale kosten van de publieke omroep zouden over vier jaar binnen die strategie met 330 miljoen euro kunnen afnemen, aldus de werkgroep.

Bekijk meer van

NPO
banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.