training eu starters

— dinsdag 31 mei 2022, 14:01 | 0 reacties, praat mee

EO krijgt een boete van 164.500 euro voor het overtreden van de Mediawet

Presentatrice Anne Appelo van het EO-programma De Boomhut Battle - © Willem Jan de Bruin/EO

De EO krijgt een boete van 164.500 euro voor het overtreden van de Mediawet door commerciële beïnvloeding in het jeugdprogramma De Boomhut Battle. Dat heeft het Commissariaat voor de Media dinsdag bekendgemaakt. Laatste wijziging: 31 mei 2022, 14:08

Het jeugdprogramma De Boomhut Battle werd in 2019 uitgezonden op NPO 3. In het programma worden boomhutten op vakantieparken gebouwd. Die zijn na afloop van het programma verhuurd. Volgens het Commissariaat voor de Media heeft de EO “via het programma een platform geboden om de verhuur van deze boomhutten onder de aandacht te brengen en zo meegewerkt aan een (commercieel) voordeel voor derden”.

Het Commissariaat vindt het extra kwalijk dat er sprake is geweest van beïnvloeding op een zender voor kinderen. “Nu het programma is uitgezonden op de jeugdzender NPO Zapp, had de EO hier extra aandacht voor moeten hebben”, aldus de organisatie.

‘Buiten alle proporties’
Een woordvoerder van de EO noemt de boete “buiten alle proporties”.

“We zijn teleurgesteld in de hoogte van deze boete. Uiteraard kijken we naar onze eigen processen en hoe dat beter kan. Ook zijn we in gesprek met de producent over zijn verantwoordelijkheid hierin.” De omroep overweegt bezwaar te maken tegen de uitspraak van het Commissariaat.

Bekijk meer van

EO

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.