PersVeilig veiligheid vrouwelijke journalisten

— maandag 30 november 2015, 08:46 | 1 reactie, praat mee

EO haalt ‘Dit is de Dag’ van de buis

Sander Koning / ANP

De televisie-uitzendingen van 'Dit is de Dag' gaan verdwijnen bij de EO. Daarmee stoppen de drie tv-varianten (Arena, Reportage en Onderzoek) per 1 januari. Dat meldt het AD (betaald, via Blendle) maandag. Het is het gevolg van de recent aangekondigde reorganisatie waarbij dertien werknemers worden ontslagen. Het programma gaat wel gewoon door op de radio, al zal het programma een half uur korter zijn en mogelijk een andere titel krijgen. Laatste wijziging: 30 november 2015, 08:50

De wekelijkse ‘actualiteitenbalk’ maakt in 2016 plaats voor meer kortlopende series. De EO is met netmanager Gijs van Beuzekom van NPO 2 in gesprek over een nieuw wekelijks discussieprogramma dat doet denken aan Moraalridders met Tijs van den Brink en Andries Knevel.

De omroep maakt samen met de NOS wel een nieuw programma met sport en actualiteiten op NPO Radio 1. Tijs van den Brink, Margje Fikse en Renze Klamer gaan de nu nog naamloze dagelijkse rubriek (van 20.30 uur tot 23.00 uur) presenteren. EO-baas Arjan Lock belooft verder nieuwe series over de maatschappelijke positie van mensen met Downsyndroom, de Nederlandse zorg en een reeks waarin presentator Kefah Allush (De Kist) in het buitenland zoekt naar volkeren waarvan het bestaan wordt bedreigd.

Bekijk meer van

EO

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

herman, 30 november 2015, 21:31

Nooit van gehoord!

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.