— maandag 20 november 2023, 07:06 | 0 reacties, praat mee

‘Elon Musk moet steun voor antisemitisch bericht op X intrekken’

© EPA / Alexander Becher

Enkele Democratische leden van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden zijn van plan om Elon Musk te vragen zijn steun voor een antisemitisch bericht op zijn sociale medium X openlijk in te trekken. De Democraat Jamie Raskin zei dat zondag op de Amerikaanse zender CNN, zonder de exacte inhoud van de oproep aan Musk tot in detail toe te lichten. Laatste wijziging: 20 november 2023, 07:08

Musk, Tesla-topman en eigenaar van X, reageerde onlangs op een bericht waarin stond dat “Joden de haat tegen blanken aanwakkeren”. Hij voegde daar de opmerking aan toe: “Je spreekt de waarheid”.

Lees ook: Ook Europese Commissie stopt voorlopig met adverteren op X

‘Schandalig’
“Ik vond het schandalig en gevaarlijk”, zei Raskin daarover zondag in het CNN-programma State of the Union. “We zullen deze week, samen met collega’s, actie ondernemen en hem schrijven, om hem te vragen die opmerkingen te verwerpen en schoon schip te maken.”

Musk zelf reageerde zondag, via een bericht op X, op alle kritiek door te schrijven: “De afgelopen week verschenen er honderden onzinverhalen in de media waarin werd beweerd dat ik antisemitisch ben. Niets is minder waar. Ik wens alleen het beste voor de mensheid en een voorspoedige en opwindende toekomst voor iedereen.”

Bekijk meer van

Elon Musk

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.