training eu starters

— maandag 27 februari 2023, 09:20 | 0 reacties, praat mee

‘Twitter heeft opnieuw minstens 200 werknemers ontslagen, waaronder leidinggevenden’

© Unsplash / Dave Akshar

Twitter heeft volgens de Amerikaanse krant The New York Times opnieuw minstens 200 werknemers ontslagen. Het gaat om zo'n 10 procent van de 2300 mensen die volgens Twitter-eigenaar Elon Musk begin dit jaar nog voor het socialemediabedrijf werkten. Laatste wijziging: 27 februari 2023, 09:25

Het is volgens The New York Times de nieuwste ontslagronde binnen het bedrijf sinds Musk, miljardair en ook topman van elektrische-autofabrikant Tesla en ruimtevaartbedrijf SpaceX, Twitter in oktober voor 44 miljard dollar overnam. Kort daarna reorganiseerde hij het bedrijf, waarbij hij toen al ongeveer de helft van het personeel ontsloeg. Dat ging om ongeveer 3700 ontslagen.

Volgens een journalist van de doorgaans goedgeïnformeerde nieuwssite Platformer is inmiddels ook Esther Crawford op straat gezet. Zij was een van de leidinggevenden die de leiding had over Twitter Blue, de betaalde abonnementsservice van de berichtendienst. Ook Martijn de Kuijper, de oprichter van de inmiddels stopgezette nieuwsbriefdienst Revue die Twitter in 2021 inlijfde, lijkt te zijn ontslagen. Zelf meldt de Nederlander in een tweet dat hij zijn mail niet meer in kan.

Nog geen reactie van Twitter
Twitter, dat door alle bezuinigingen al een tijdje geen persvoorlichters meer telt, heeft nog niet gereageerd op de berichtgeving over de extra ontslagen. Sinds Musk de onderneming in handen heeft heerst er chaos bij het socialemediabedrijf. Musk ontsloeg niet alleen veel personeel, hij liet ook een nieuwe versie van de abonnementsdienst introduceren die tot misbruik leidde, zocht ruzie met Apple en zag veel adverteerders zich voorlopig terugtrekken door zorgen over een toename van haatzaaiende berichten.

Musk waarschuwde zelf eerder al voor een mogelijk faillissement van het bedrijf door de wegvallende omzet. Inmiddels zou dat risico wel weer zijn afgewend. Begin deze maand zei Musk dat de lijn naar een break-even resultaat, het punt waarop Twitter geen verlies meer draait maar ook nog geen winst behaald, inmiddels was ingezet.

Bekijk meer van

Twitter Elon Musk

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.