— vrijdag 8 juli 2022, 08:33 | 0 reacties, praat mee

‘Elon Musks deal om Twitter te kopen is in gevaar’

© SOPA / Rafael Henrique

De deal van Elon Musk om Twitter aan te schaffen is ernstig in gevaar, melden drie anonieme bronnen die op de hoogte zijn van de kwestie aan The Washington Post. Het team dat namens de Amerikaanse multimiljardair de onderhandelingen voert zou hebben geconcludeerd dat cijfers die het socialmediabedrijf heeft verstrekt over spamaccounts niet verifieerbaar zijn. Laatste wijziging: 8 juli 2022, 11:08

Musks team is gestopt met het voeren van gesprekken over de financiering van de deal waarmee ongeveer 44 miljard dollar (43,3 miljard euro) is gemoeid, waaronder met een partij die wordt genoemd als een waarschijnlijke geldschieter, meldt een van de anonieme bronnen aan de Amerikaanse krant.

Gesprekken met investeerders zijn de afgelopen weken op een laag pitje komen te staan omdat Musks team twijfels heeft geuit over recente gegevens die het van Twitter heeft gekregen. Ze denken te weinig informatie te hebben om de vooruitzichten van Twitter als bedrijf te kunnen evalueren.

Naar verwachting wordt er binnenkort een besluit genomen over een koerswijziging, al zeggen de anonieme bronnen tegen The Washington Post niet te weten hoe die er precies uitziet. Mocht Musk zich uit de deal terugtrekken, dan kan dat leiden tot een enorme juridische strijd.

Bekijk meer van

Twitter Elon Musk

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.