Tegel Beeld en Geluid

— dinsdag 21 november 2017, 12:08 | 0 reacties, praat mee

Eerste World Press Photo-tentoonstelling in Amerika

© Pexels

World Press Photo strijkt neer in Amerika. Hoewel de prestigieuze fotoprijs een begrip is in Nederland en Europa, daarbuiten ligt dat anders. Voor het eerst wordt de tentoonstelling in de Verenigde Staten getoond. Dankzij een Nederlander: initiatiefnemer Robert Meins.

Het doel van de expositie is om meer dan alleen de foto’s te laten zien, de makers willen de bezoekers ook wat leren. “We willen complexe zaken menselijk maken, mensen bij elkaar te brengen om te discussiëren en om discussies te stimuleren over zaken die de wereld bezighouden”, aldus Meins.

Zeker in Amerika is het bij elkaar brengen van mensen belangrijk. “In een land als Amerika, waar na de laatste verkiezingen een enorm gevoel van polarisatie heerst, is dit samenbrengen belangrijk.” Om dat voor elkaar te krijgen werkt de Nederlander samen met universiteiten, denktanks en ambassades die de verhalen achter de foto’s vertellen. Meer bij de NOS

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.