— dinsdag 14 februari 2017, 08:54 | 0 reacties, praat mee

Juryvoorzitter World Press Photo wilde andere winaar

De winnende World Press Photo 2017 - © Burhan Ozbilici | WPP / AP

Meestal is er ophef over gemanipuleerde foto's bij World Press Photo van het jaar. Dit maal is het van een andere orde. Juryvoorzitter Stuart Franklin is het niet eens met de toewijzing van de prestigieuze fotoprijs aan de Turkse fotograaf Burhan Ozbilici. De fotograaf won met zijn foto van de man die vorig jaar december de Russische ambassadeur in Turkije doodschoot.

“Ik heb tegen gestemd, sorry Burhan”, schrijft Franklin in een opiniestuk in The Guardian. De foto van Ozbilici won ook de eerste prijs in de categorie spot news stories. “Daar was ik groot voorstander van, maar ik wilde hem niet foto van het jaar laten worden. “Het is een foto van een moord, de dader en het slachtoffer samen in een foto. Moreel gezien net zo bezwaarlijk om te publiceren als een onthoofding door een terrorist”, zegt Franklin. “Het herbevestigd de verbondenheid tussen martelaarschap en publiciteit.”

Bekijk meer van

World Press Photo

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.