banner festival 23

— donderdag 12 maart 2020, 14:39 | 0 reacties, praat mee

World Press Photo schrapt Amsterdamse live-evenementen

Er zijn steeds meer journalistieke bijeenkomsten die worden uitgesteld in verband met het coronavirus. De organisatie achter fotoprijzen World Press Photo (WPP) schrapt twee grote evenementen in april. De World Press Photo Awards Show 2020 en het World Press Photo Festival 2020 zouden tussen 16-18 april in Amsterdam plaatsvinden, maar het coronavirus maakt door laten gaan te riskant. Laatste wijziging: 17 april 2020, 12:56

Het is afstel, aldus de organisatie: “We waren al vergevorderd met de organisatie en dat stopzetten was geen gemakkelijk besluit. De voortdurende onzekerheid hoe omvangrijk de crisis rond het coronavirus uitpakt, maakt dat we de evenementen niet tot later dit jaar kunnen uitstellen.”

WPP zegt er kapot van te zijn dat twee van hun belangrijkste evenementen dit jaar geen doorgang vinden. “De komende weken is er een gemiddeld tot groot riscio dat meer landen infecties en ziektehaarden zullen melden”, aldus WPP. De manier om besmettingen te managen is social distancing - letterlijk het afstand nemen tot sociale activiteiten, red. - en WPP vindt het onverantwoord om internationale gasten interactie met lokale deelnemers te laten hebben.

World Press Photo-winnaars worden gewoon op 16 april aanstaande bekend gemaakt, via diverse online en mediakanalen.

De RPO liet eerder al weten het jaarlijkse NL Media Event voor eind deze maand uit te stellen. Het evenement zal mogelijk na de zomer alsnog plaatsvinden. Ook de Internationale persvrijheidsconferentie wordt uitgesteld tot oktober.

Bekijk meer van

World Press Photo corona

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.