banner anp

— donderdag 6 mei 2021, 09:09 | 0 reacties, praat mee

Eerste officiële kinderperskaart uitgereikt

Kinderperskaarthouder Darryl wil graag Rutte en Wilders spreken, zegt hij in een innemend interview met NRC | ANP

De 14-jarige Darryl Amankwah uit Amsterdam Zuidoost is de eerste ontvanger van een officiële kinderperskaart, uitgegeven door stichting Childpress. In NRC een portret van de jonge collega.

“Ik wil met die pas naar de Tweede Kamer. Zie je daar al ineens een kind tussen zitten? Ik zal meneer Rutte eens laten zien hoe geïrriteerd ik wel niet ben”, zegt Amankwah met een verwijzing naar de alom bekritiseerde opmerking richting BIJ1-Kamerlid Sylvana Simons tijdens een recent coronadebat.

Amankwah: “Als iemand een terechte vraag stelt, is ze volgens hem geïrriteerd. Als ik een vraag op de toets krijg die ik niet snap, zeg ik toch ook niet: juffrouw, was u geïrriteerd toen u de toets maakte?”

De kinderperskaarthouder wil aandacht voor (taal)onderwijs, het milieu en dat kinderen beter gehoord worden. “Ik heb best wel het gevoel dat de stem van kinderen wordt gebagatelliseerd. Vaak zeggen volwassenen ‘het is toch maar een kind. Nou, het is iemand vol ideeën.’” Meer bij NRC

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.